Kaksi musiikkikoulua yhdistää toimintansa Tampereella | Musiikkitoteemi
08.07.2024

Kaksi musiikkikoulua yhdistää toimintansa Tampereella

Pirkanmaalle muodostuu maakunnan suurin yksityinen musiikkikoulu, kun Musiikkikoulu Sointulan toiminta siirtyy Musiikkikoulu Musiikkitoteemin alaisuuteen elokuun alusta lähtien. Järjestely tulee parantamaan palvelukokonaisuutta ja oppimispolkuja entisestään. Vastaava järjestäjä tässä taiteen perusopetuksen yleistä oppimäärää antavassa kokonaisuudessa on Musiikkitoteemi Oy.

Epilän Winterinmutkassa sijaitseva yli 100-vuotias vanha Winterin maalitehtaan toimistorakennus pitää sisällään monta tarinaa. Vuonna 1986 perustettu Musiikkikoulu Maija Salo aloitti siellä toimintansa vuonna 1988. Salon musiikkikoulun opettajat remontoivat talon yhdessä oppilaiden vanhempien ja YLE:n Pikku Kakkosen väen kanssa opetuskäyttöön. Koulun perustaja Maija Salo on varhaisiän musiikkikasvatuksen pioneereja, ja hänen muskariperinteensä onkin jatkunut jo kohta 40 vuotta. Salon järjestämään toimintaan osallistui satoja nyt jo aikuisikään ehtineitä oppilaita. Monet olivat myös mukana esiintymässä YLE TV2:n lastenohjelmissa, kuten Tenavatähti, Impromptu, Rytmireppu, Rytmiretki, Kukkuluuruu ja Pikku Kakkonen. Nyt Maija Salon vanhat oppilaat tuovat ryhmiin lapsiaan ja lapsenlapsiaan.

Maija Salon jäätyä eläkkeelle vuonna 2007 musiikkikoulun opettajat jatkoivat toimintaa osuuskunnan voimin, ja vuonna 2017 oppilaitoksen nimeksi tuli Musiikkikoulu Sointula. Elokuusta 2024 alkaen opetusta järjestää Musiikkitoteemi, jonka perustaja ja rehtori on Tomi Tolvanen. Yhdistymisen myötä musiikkikoulussa on liki 20 opettajaa ja 200-300 oppilasta. Muskareiden laadusta ja hengestä pidetään kiinni myös tulevaisuudessa, kuten myös laadukkaasta ja yksilöllisestä soiton- ja laulunopetuksesta. Lisäksi syksyllä 2024 Musiikkitoteemi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan erilaisten juhlatapahtumien merkeissä.

FAKTAT MUSIIKKIKOULU MUSIIKKITOTEEMISTA

  • MISSÄ: Sointula Epilässä, Toteemila Tahmelassa, Aleksanterin koulu, Vuores
  • MITÄ: Muskareita sekä soiton- ja laulunopetusta
  • KENELLE: Vauvasta eläkeläiseen
  • MILLOIN: Mukaan läpi vuoden
  • MITEN: Ei pääsykokeita, ilmoittautuminen Eepos-lomakkeella verkkosivuilta
  • Jokainen on tervetullut
  • Muskarit: vauvamuskareista teemamuskareihin ja  jumppamuskarista bändimuskariin
  • Henkilökohtaista opetusta ainakin seuraavissa instumenteissa: akustiset kitarat, sähkökitara, basso, ukulele, laulu, viulu, sello, huilu, piano sekä rummut ja lyömäsoittimet

Ilmoittautuminen