Viuluopetus Musiikkitoteemissa

VIULU

Opettaja: päivitetään

Toimipiste
♪ Tahmela (Selininkatu 5, katso kartta)

SISÄLTÖ

Viulu on soitinten kuningatar joka monipuolisuutensa vuoksi taipuu monenlaiseen musiikkiin. Viulunsoitto aloitetaan perinteisesti jo lapsena, mutta sen voi aloittaa myös aikuisena. Viulunsoitossa perustekniikan opiskelu kulkee mukana jatkuvasti, jonka lisäksi voit keskittyä soittamaan eri musiikkityylejä kuten klassinen musiikki, pop- ja rockmusiikki, irlantilainen kansanmusiikki, jazz ja niin edelleen. Voit harrastaa soittoa paineettomasti omaksi iloksesi tai tähdätä niin pitkälle kuin itse tahdot.

Vasta-alkajalle yksityistunnit ovat tarpeellisia, jotta oikeat ja ergonomisesti soittoasennot opitaan kunnolla. Kun perusteet ovat kunnossa, voit jatkaa sekä yksityistunteja että olla myös ryhmänopetuksessa, tai siirtyä kokonaan ryhmäopetuksen puolelle. Voit myös aloittaa ryhmä- ja yksityisopetuksen samaan aikaan. Lapsille sopiva tunnin pituus on 20-30 minuuttia. Edistyneemmille soittajille suosittelen 45-60 minuutin soittotuntia.

Lapset

Viulutunnit voi aloittaa kanssamme 7-vuotiaasta ylöspäin. Voit olla aloittelija tai jo harrastanut musiikkia.

Viulutunneilla opit soittotekniikkaa, lukemaan nuotteja, ja nauttimaan musiikin kiehtovasta maailmasta! Ensimmäisinä soittovuosina pääpaino on perustekniikan opiskelussa, nuotinluvussa ja helppojen kappaleiden opettelussa.

Käytämme oppimateriaalina erilaisia oppikirjoja kuten Viuluavainta, Näppärivihkoja ja muita kirjoja. Oppilas hankkii oman oppikirjan (saatavilla musiikkikoulustamme), jonka lisäksi tunneilta tulee muuta materiaalia. Käytämme myös helppoja improvisointi-, sävellys- ja muita luovia harjoituksia soitonopiskelun tukena.

Musiikkitoteemilta voi tiedustella myös soitinvuokrasta ja oman viulun hankkimisesta. Opettaja neuvoo oikeankokoisen soittimen valinnassa.

Nuoret ja aikuiset

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa soittoharrastusta! Nyt sinun on mahdollisuus tehdä unelmista totta ja aloittaa viulunsoitto osaavan opettajan kanssa. Lotta on kokenut aikuisten opettajana ja heidän kanssaan onkin helppo työskennellä, koska harrastaminen on erittäin motivoitunutta. Aloittelijana opit viulunsoiton perustekniikkaa, ja voit valita minkä tyylistä musiikkia haluat soittaa. Viulu taipuu hyvin poppiin, kevyeen musiikkiin ja kansanmusiikkiin. Opiskelemme myös perustason musiikinteoriaa soiton tueksi.

Aikuinen - oletko soittanut viulua lapsena ja haluaisit jatkaa harrastusta? Vanhan harrastuksen herättely on innostavaa ja motivoivaa, ja voit jatkaa siitä mihin olet viimeksi jäänyt. Voit myös unohtaa mahdolliset vanhat kammot ja traumat – meillä opetus ja oppiminen on rentoa ja mukavaa, omien tavoitteiden ja kykyjen mukaan etenevää ammattilaisten osaavassa ohjauksessa.

Ryhmät

Lasten viuluryhmä

Lasten ryhmässä opetellaan helppoja ja hauskoja viuluryhmälle sovitettuja kappaleita. Tutustumme eri musiikkityyleihin klassisesta poppiin ja kansanmusiikkiin. Ryhmätyöskentelyssä opitaan myös hyödyllisiä pelisääntöjä ja tekemään tiimityötä. Eritasoiset soittajat ovat tervetulleita, kunhan perusteet ovat hallussa.

Viulutunnit soveltuvat niin aloitteleville kuin edistyneemmille harrastajille, myös valmistautumiseen pääsykokeisiin. Tuntisisällöt räätälöidään henkilökohtaisesti. Opetus on pääsääntöisesti yksilöopetusta, mutta myös pienryhmäopetusta järjestetään. Ryhmien toteutuminen on todennäköisempää, jos ryhmä kootaan valmiiksi esimerkiksi kaverusten tai sisarusten kesken. Myös vanhempi/lapsi -ryhmät ovat mahdollisia.

Aikuisten viuluryhmä

Tässä ryhmässä pääset pitämään hauskaa! Ryhmän mieltymyksistä riippuen voimme keskittyä esimerkiksi popmusiikkiin, heviin ja rokkiin, klassiseen ja salonkimusiikkiin, tai kansanmusiikkiin. Ryhmässä voi päästä kokeilemaan myös sovittamista ja säveltämistä, sekä viululla säestämistä. Eritasoiset soittajat ovat tervetulleita, kunhan perusteet ovat hallussa.

Pop- ja kansanmusiikki

Erilaiset musiikkityylit, kuten pop, rock ja jazz, sopivat viululle erinomaisesti. Melodiainstrumenttina viululla voi soittaa mitä tahansa kappaletta ja opettaja osaa valita oppilaalle oikeantasoisen sovituksen.

Meillä voit soittaa sekä skandinaavista että irlantilaista kansanmusiikkia. Opettaja Lotta on erityisesti irkkumusiikin ammattilainen. Kansanmusiikkia opetellaan yleensä korvakuulolta, ja voimme käyttää apuna myös nuotteja. Iloisten polskien, reelien ja jigien opettelu on niin hauskaa, että aikaa kuluu huomaamatta! Ohjelmistoa opeteltuasi voit myös lähteä mukaan paikallisiin jameihin, joissa pääset musisoimaan muiden harrastajien kanssa.

Ilmoittautuminen SOITTO- JA LAULUOPINTOIHIN

1) Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella Eepoksessa

Valitse soitintoiveesi tai ilmoittaudu soitto- tai lauluryhmän ensitapaamiseen
ilmoittaudu Eepoksessa

Otamme sinuun yhteyttä ennen kauden alkua, tai kesken kautta ilmoittautuessasi mahdollisimman pian, tunnin ajankohdan sopimiseksi.

2) Onko sinulla Tampereen kaupungin Nuorisopassi?

ilmoittaudu Nuorisopassilla mukaan täällä.

3) Tarvittaessa ota yhteyttä

♪ info [at] musiikkitoteemi.fi
♪ 044 5633 949, Tomi Tolvanen